پرسشهای جوانان

پاسخ های مفید

پرسشهای جوانان

پاسخ های مفید

در تربیت فرزندانتان کوشا باشید

در تربیت فرزندانتان کوشا باشید

ارکیده گلی است بسیار زیبا ولی پرورش آن بسیار دشوار می باشد . برای عمل آوردن این گل ، باید اندازه گلدان در نظر گرفته شده و همینطور دمای محیط کاملا تحت کنترل صحیح بوده و نور کافی به آن برسد . گل ارکیده نسبت به خاک و کود بسیار حساس و در مقابل آفات و حشرات به سادگی آسیب پذیر است . بدین سبب ، افرادی که برای اولین بار به پرورش ارکیده دست می زنند غالبا موفق نمیشوند . پرورش دهنده ارکیده برای به عمل آوردن آن به کمک متخصص نیاز دارد . تربیت و پرورش کودکان به مراتب از پرورش یک گل دشوارتر است ، چون به هوشیاری و دقت بیشتری نیاز دارد .

از اینرو اکثر والدین در تربیت فرزندان خود احساس درماندگی کرده و نیاز به کمک را حس می کنند . بدیهی است که تمام والدین در جستجوی بهترین راهنمایی می باشند . لازم است اذعان کنم ، بسیاری به طرز تفکر و روش زندگی خود اهمیت نمیدهند اما روزی میرسد که باید تغییرات مثبتی به شیوه زندگی شان بدهند . تا کنون هزاران نفر از فرهنگ های مختلف تعلیمات گوناگونی از کتب موجود ، از والدین و خویشاوندان با تجربه خود در جهت رشد فکری و روش زندگی در طی قرون متمادی بهره برده اند .

بنابراین با متابعت از توصیه های والدین و خویشاوندان و کتب موجود میتوان در تربیت فرزندان خود نیز موفق شد .

والدین ، بهترین نمونه برای تعلیم

« پس ای کسی که دیگران را تعلیم میدهی ، چرا خود را نمی آموزی ؟ و وعظ میکنی که دزدی نباید کرد ، آیا خود دزدی میکنی ؟ و از زنا کردن نهی میکنی ، آیا خود زانی نیستی ؟ و از بت ها نفرت داری ؟ آیا خود معبدها را غارت نمی کنی ؟ » (برگرفته از کتاب:  رومیان 2 : 21 و 22 )

یک مقام وزارت آموزش و پرورش در سئول پایتخت کره جنوبی ، گفت : " رعایت گفتار و اعمال نیکو بهترین روش تعلیم می باشد . " اگر والدین کودکان خود را از گفتار و اعمال بد منع کرده ولی خود والدین به این اعمال بد دست بزنند ، در نظر فرزندانشان انسان هایی متظاهر و دروغگو جلوه کرده ، تعلیماتشان بی ثمر خواهد بود .

برای مثال : اگر والدین میخواهند صداقت بودن را به فرزندانشان بیاموزند باید اول خودشان نمونه ای باشند . برخی از والدین به فرزندانشان سفارش میکنند که اگر کسی تلفن زد و مرا خواست بگو بابا و یا ماما منزل نیستند در حالیکه والدین منزل هستند و نمی خواهند با شخص تلفن زده صحبت کنند . از این رو دروغ گفتن را به فرزندان خودشان می آموزند و میگویند که دروغ مصلحتی عیبی ندارد .

با این حساب کودکان اغلب دچار سردرگمی میشوند و در آینده این کودک وقتی بزرگ شود دروغ گفتن را مثل آب خوردن در همه جا بکار می برد تا کارش پیش برود در حالیکه ممکن است برای پیش برد کارش اصلا نیازی به دروغ گفتن نداشته باشد .

در هر صورت اگر والدین بخواهند فرزندانشان با صداقت ، هوشیار در کار ، پاک و سالم با رفتاری دلپذیر باشند باید خود نمونه خوبی باشند . بعضی والدین که تصور میکنند ایماندار هستند سعی میکنند که ایمانشان را به فرزندانشان القا کنند تا آنها هم انسانهای با ایمانی وارد جامعه شوند در حالیکه والدین اصلا از فرزندان خود نمی پرسند که آیا آنها مایلند از یک ایمان خوب برخوردار باشند ؟ آیا ایمان خود والدین سرمشق فرزندانشان هست ؟ یا فقط میخواهند  چیزی را به زورهم که شده به خورد فرزندانشان بدهند . از این رو وقتی فرزندان بزرگ میشوند راه دیگری را برای درک بهتر زندگی در پیش میگیرند .

مثلی است که میگوید : « آنچه آدمی بکارد ، همان را درو خواهد کرد . » اگر والدین میخواهند فرزندانشان پیرو معیارهای والای اخلاقی باشند باید خود ، آنها را در زندگی بکار گیرند .

با فرزندان خود تبادل نظر کنید

امروزه والدین بسیاری هستند که شاغلند و مجبورند ساعات زیادی را خارج از منزل بگذرانند و این میتواند اثرات ناخوشایندی برای فرزندانشان به همراه آورد . آمار نشان میدهد که والدین شاغل، اوقات کمی را با فرزندان خود می گذرانند و چون اغلب از کار بیرون و مسئولیت های خانه خسته و کوفته هستند نمیتوانند فرزندان خود را تعلیم دهند و یا کلا والدین مناسبی برای فرزندان خود باشند .

حال برخی از والدین به این نیازمندیها چنین کرده اند :

ا- هنگامیکه از کار بیرون فارغ میشوند با قدری استراحت با فرزندان خود به خواندن کتابی مشغول میشوند . 2 – والدین با فرزندانشان به نرمش سبک وقت صرف میکنند 3 – والدین با فرزندانشان به دیدن یک برنامه خوب تلویزیونی مشغول میشوند .

شاید اصلا لازم نباشد تمام این سه مرحله را با هم انجام داد ولی روشی است که اوقاتی را با فرزندان خود خواهید گذراند تا فرزند کمبود تنهایی را احساس نکند .

گفتگو و تبادل نظر با فرزندان بسیار اهمیت دارد ، از همان دوران کودکی باید با فرزندان گفتگو کرد و موضوعاتی را آموخت . در غیر اینصورت جوانان در سنین بلوغ هنگام برخورد با مشکلات به والدین خود به صورت یک دوست قابل اعتماد نمی نگرند و مشکلاتشان را با دیگران در میان میگذارند ولو به تباهی کشیده شوند . مثلی است که میگوید : « پند نیکو در اعماق دل مشورت دهنده مانند آب در ته چاه است و شخص فهمیده آن را بیرون میکشد . » والدین می توانند با سئوالاتی مانند « خودت راجب به این موضوع چه فکر میکنی ؟ » فرزندان را تشویق کرده تا افکار و احساساتشان را به زبان آورند .

تأدیبی محبت آمیز ، حیاتی است !

« در اینجا سخنی نیز با شما پدر و مادرها دارم : فرزندانتان را بیش از حد سرزنش نکنید ، مبادا دلگیر و عصبی شوند . ایشان را آنطور که خداوند می پسندد ، با محبت تربیت کنید . » برای بدست آوردن نتیجه مطلوب باید روش تأدیب آمیخته با محبت باشد زیرا فرزندان شما گوهری گرانبها و ثمره عشق شما هستند . اگر میخواهید فرزندانتان این میراث زیبای شما را به فرزندان خود بیاموزند باید متواضع ، با محبت و متعادل با آنها برخورد کنید . اگر فرزندنتان خطایی مرتکب میشود با نکوهش و تنبیه به جایی نخواهید رسید بلکه با تامل و شکیبایی مسئله خطای فرزند نتیجه خواهد داد . تربیت و تنبیه همیشه باید همراه با محبت باشد . از طرف دیگر ، خوب است که فرزندان به عواقب نامطلوب رفتار نادرست خود پی ببرند . برای مثال اگر فرزند شما به کسی پرخاش کرد و یا با کسی بدرفتاری کرد باید از او بخواهید تا فورا پوزش بطلبد . این موضوع کم کم در وجود او نقش خوبی پیدا خواهد کرد و هنگامیکه بر پایهای خود تکیه کند تکان نخواهد خورد بلکه بدرستی و راستی و عمل نیکو می پردازد . زیرا شما والدین نمونه ای برای آنان بودید .   

   

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد